06 Липень

Кокосове масло для волосся. Як використовувати і з чим краще міксувати, до миття або після, на сухі або на мокре волосся.

Отже, найпопулярніше масло для волосся – це кокосове. Насправді, це не просто так, як всім працюючим компонентам, цьому є розумне пояснення, підкріплене дослідженнями, так що африканські жінки щось знали))

Виявляється, що кокосове масло, мало не єдине проникає в стовбур волоса (Journal of Cosmetic Science, 2001) допомагає пом’якшити, зволожити і випрямити ваше волосся. Кокосове масло зменшує пошкодження кутикули під час розчісування вологих (Journal of Cosmetic Science 1999). Кокосове масло перешкоджає надмірному поглинанню вологи волосом (характерно для пористих волосся). Волосся, які спочатку вбирають в себе багато вологи, а потім її втрачають, в кінцевому підсумку стають ламкими (по аналогії з гумкою, скільки разів ви її розтягує, поки вона не лопне). (Journal of Cosmetic Science, 2001)

Говорячи про використання масел по догляду за шкірою і волоссям, ми маємо на увазі натуральні нерафіновані олії гарної якості, вед тільки нерафіновані олії містять неомиляемие фракцію, в якій і знаходяться всі «корисності», про які ми читаємо в анотаціях. У рафінованих оліях цю корисну неомиляемие фракцію видаляють для виробництва косметичних інгредієнтів, тому рафіновані олії стоять на порядок дешевше. При покупці масла завжди звертайте увагу не тільки на маркування «рафінована» або «нерафінована», але я на спосіб отримання масла, кращі масла мають маркування «холодний віджим / прес» або «перший віджим». У нашому магазині представлено Кокосове масло з сертифікатом Органік, що гарантує збереження всіх корисних кислот і вітамінів і відсутність шкідливих домішок.

Виходячи з цієї інформації, робимо висновок про те, що кокосове масло доцільно використовувати на стрижень волосини. Масла можуть проникнути в волосся, тільки маючи схожу структуру з білками волосся, як у випадку з кокосовим маслом. Масла з іншою структурою, наприклад, масло жожоба, соняшника, не проникають в волосся, їх доцільніше використовувати для шкіри голови.

Ще одне масло, яке володіє відмінними проникаючими здібностями і прекрасно буде поєднуватися з кокосом – доступне всім оливкова олія. Дуже рекомендуємо використовувати мікс кокос-оливка для догляду за волоссям, пропорція 50:50 цілком підійде.

Як використовувати:

Суміш краще трохи прогріти, нанести невелику кількість волосся на ніч або години на 2 під шапочку. Потім добре промити шампунем і нанести кондиціонер / бальзам. З кількістю визначилися, принцип «кашу маслом не зіпсувати» тут не працює, 3-4 «щіпки» між пальцями буде досить для волосся середньої довжини.

Тепер визначимося, до або після миття.

Дослідження знову підкріпили традиції, наносити корисніше до митися, воно проникає в стовбур волоса, відповідно сприяє зволоженню і відновленню.

Друге спостереження – якщо нанести масло до миття, то потім, коли змочують волосся водою при митті, масло трохи перешкоджає (частково, зрозуміло) проникненню води всередину, тим самим припиняючи «набухання» волоса. Різниця між обробленим та необробленим волоссям склала 48%.

Масло відштовхує воду і це не завжди погано, як з’ясувалося. Цей принцип може бути використаний і якщо ви застосовуєте масло після миття волосся, тобто хочете «запечатати» вологу у волоссі. Але це питання краще довірити кондиціонеру або масці, тк чисте масло може ускладнити і «жирні» деякі типи волосся.

На сухе або на мокре волосся?

Виходячи з інформації вище, логічним буде керуватися цілями і завданнями. Для відновлення і лікування наносимо на сухе волосся, для підвищення еластичності – на вологі.



Ми робимо те, що ти любиш!

Підписуйся та отримуй на пошту код на знижку -15% на своє перше замовлення