22 Жовтень

Догляд восени: чи варто щось змінювати

Начебто, всі ми знаємо, що зі зміною сезону варто переглянути свій догляд. Частково це правда, але не завжди потрібні якісь кардинальні закупівлі нових банок. Іноді можна просто трохи скорегувати догляд парочкою продуктів.

Отже, що відбувається восени. Перше, що спадає на думку, це зміна погодних умов – повітря стає холоднішим і, відповідно, набагато сухішим, температура падає, включаються опалювальні прилади. Все це, звичайно ж, сушить нашу шкіру – що призводить до відчуття стягнутості, забуте влітку, лущення, почервоніння та інші неприємні штуки. Але дещо відбувається і з нашою шкірою – спадщина літнього сезону – разом з гарною засмагою шкіра страждає від катастрофічної нестачі антиоксидантів.

А ще відбувається сезонне загострення різних шкірних захворювань. Часто восени активується акне, що помилково пов’язують з тим, що сонце підсушує і «лікує» запалення. Насправді, осіннє сезонне загострення не що інше, як падіння місцевого імунітету після ультрафіолетової інсоляції. Також після літа дуже часто можна виявити у себе купероз – видимі судини на шкірі, тому що ультрафіолет дуже впливає на наші судини. Людям з чутливою шкірою, шкірою з розацеа, атопічним дерматитом особливо важко в цей період, хоча і влітку їм було не просто.

Сухість шкіри після літа ще пов’язана і з тим, що зловживання сонцем дуже сильно руйнує не тільки наш колаген та еластин, а й гіалуронову кислоту, яка підтримує природний рівень гідрації.

А тепер підійдемо до догляду. Виходячи з усього вищесказаного, ми розуміємо, що шкіру потрібно підтримати – захистити, зволожити і наситити антиоксидантами.

Що це означає?

Максимально м’яке очищення

Якщо користувалися гелем, перейдіть на бальзами та гідрофільні масла, м’які пінки- Зволоження. Звичайно ж сироватки тут займають лідируючі позиції, але тільки в зв’язці з кремом або збалансованими за складом олійними серумами. Повітря в опалювальних приміщеннях і машинах дуже сухе і миттєво «витягне» всю вашу вологу.

Зволоження

Звичайно, сироватки у зволоженні займають найголовніше місце, але тільки разом з кремом або зі збалансованим олійним серумом. Повітря у приміщенні, що опалюється, у машинах дуже сухий і миттєво “витягує” усю вологу із шкіри.

Антиоксиданти

Шукайте в продуктах вітамін С, Е, зелений чай, розмарин, центеллу. Це можуть бути окремі антиоксидантні сироватки, так і комплексні засоби з цими компонентами у формулі. Але якщо вам здається, що шкіра «втомлена», варто пройти курс саме вузькопрофільних антиоксидантних продуктів.

Захист

Тут кілька варіантів – придбати крем з більш щільною текстурою, в складі якого буде більше ліпідів і емолентів. Якщо відчуваєте, що не вистачає, рекомендуємо додати до догляду нічний крем або маску. Якщо вам дуже подобається ваш крем і немає бажання його міняти на щось більш живильне, радимо просто додавати в нього пару крапель масляного серума. Це відмінний варіант, при цьому зручно регулювати жирність продукту.

Пілінги

Зараз саме час дозволити собі трохи більше, але без фанатизму. Ще раз нагадаю, що спочатку потрібно відновити шкіру до нормального стану, зняти чутливість, якщо така існує і тільки потім додавати пілінги, кислі форми вітаміну С, відбілюючі компоненти, ретинол. І трохи про шкіру тіла. Якщо помітили сухість, варто відмовитися від довгого лежання у ванні. На жаль, ця процедура вимиває ліпіди, і шкіра починає швидко втрачати вологу. Наносьте крем або масло після душу на злегка вологу шкіру і намагайтеся використовувати не надто гарячу воду.

Як бачите, нічого складного

І трохи про шкіру тіла

Якщо помітили сухість, варто відмовитися від довгого лежання у ванні. На жаль, ця процедура вимиває ліпіди, і шкіра починає швидко втрачати вологу. Наносьте крем або масло відразу після душу на злегка вологу шкіру і намагайтеся використовувати не надто гарячу воду.



Ми робимо те, що ти любиш!

Підписуйся та отримуй на пошту код на знижку -15% на своє перше замовлення